EtherCAT®-anturit – nopea asennon, nopeuden ja kiihdytysarvon takaisinkytkentä

EtherCAT-käyttöliittymä ilman taustalla olevia alijärjestelmiä ja teollista Ethernet-tietoliikenneprotokollaa on vakaa, monipuolinen ja nopea.

EtherCAT:n toimintaperiaatetta voisi verrata junaan, jossa dataa voidaan kuormata ja purkaa jokaisella asemalla (verkkolaite) junan ohittaessa aseman täydellä nopeudella. Juna ei pysähdy koskaan ja pysyy aina aikataulussa. Se palaa samalle asemalle alle mikrosekunnin tarkkuudella. Ethernetiin perustuva EtherCAT mahdollistaa sekä joustavan verkkotopologian että joustavan määrän solmuja järjestelmässä.

Leine & Linden EtherCAT-käyttöliittymällä varustetuissa antureissa on tehokas elektroniikka ja asentoarvon lisäksi se mahdollistaa erittäin tarkat ja nopeat nopeus- ja kiihdytysarvot. Optimoidun elektroniikan ansiosta käyttöliittymän jaksoajat ovat lisäksi erittäin lyhyet, mikä mahdollistaa käytön useissa erilaisissa sovelluksissa aina prosessiteollisuudesta terästehtaisiin ja tuulipuistoihin.

EtherCAT esitellään Leine & Linden 600- ja 900-sarjan induktiivisissa antureissa, mikä tuo käyttöliittymän saataville absoluuttisten anturien kokoluokissa Ø58 mm ja Ø100 mm.